Good Vibrations Dreamfilm Stream

Good Vibrations    

103 DramaMusic

7.2
IMDB: 7.2/10 4,005 votes

,

, , , ,

UK, Ireland

Report error

Good Vibrations Dreamfilm

BRA VIBRATIONER-I LAND AV BLINDA…

Jag antar att de två första frågorna som uppstår när man tänker på en biopic översyn är ”Inte ämnet förtjänar en biografi?” och ”Kan det vara så berättade på ett sådant sätt att den har en universell dragningskraft?”. I fallet med Bra Vibrationer, den andra funktionen från näst team Glenn Leyburn och Lisa Barros D ‘ Sa, svaret är ett rungande ”Ja!!”. Berättar historien om record shop/label ägare Terri Hooley, Bra Vibrationer, som börjar med den unge Hooley förlora ett öga på verksamheten slutet av en pil. Hans värld förändringar direkt. Den första låten han hör på väg till sjukhuset är Hank Williams ”i Saw The Light”. Filmen fortsätter att följa en lika mörka och humoristiska tonen.

På höjden av oroligheterna i Belfast, Hooley bestämmer sig för att öppna en skivaffär i vad som var Den Mest Bombade Street I Belfast. Det var lite hård konkurrens för att titeln på den tiden. Det är på denna punkt som filmen, och verkligen, verkligen tar till flykten. Hooley hade sett hans myriad av vänner separat och dela i två sidor. Han kände en del av heller. Se punk band Rudi utför på Pundet bar i Belfast, insåg han att den nya Punk-scenen var så omedvetna om religiös splittring som han var. Detta var hans kall.

Filmen dokumenterar hans grand affärsplan, kärlek och äktenskap, faderskap och Teenage Kicks i en ständigt ökande runda av konjak och Guinness, Hooley verkar vara på väg på storhet. Men i slutändan, rycka besegra från käftarna på seger är ett drag av one – eyed anarkist.

Bra Vibrationer lyckas på ett antal nivåer. Manuset, av författare som Glenn Patterson och Colin Carberry, pacey, naturliga och uttrycker humorn i Belfast och dess invånare, där andra har försökt och misslyckats. David Holmes soundtrack är svindlande som det karriärer från Tjej-grupper, via Reggae och naturligtvis, till Punk, och är som personporträtt som filmen själv. Musiken är man och vice versa.

Men top kredit måste väl gå att Richard Dormer som Hooley. Redan bekanta med att spela komplex och kanske vansinniga karaktärer (han porträtteras Alex Higgins i sin egen författad one – man-show, den lysande Orkanen), han bebor roll med övertygande lätthet, från Hooleys ovanlig gång till den milda campness av många nordirländsk män, en produkt av alltför många timmar på mödrar förkläde strängar samtidigt som deras fäder arbetat för att ge.

Utseende av filmen är värt att nämna. Färgpaletten är spot-on. Inte i en ”biograf 1970-talet’ mode men den jordnära bruna och gröna lägga till en realistisk kvalitet till filmen. Och ja, de Undertoner gjorde verkligen klä sig som sina mödrar fortfarande har köpt sina kläder för dem. Det finns så många scener som kommer att stanna hos mig för evigt. Hooleys epiphanic Rudi spelning, vackert spelade scenen när han glider på i hörlurar för att höra ** låt för första gången och den mycket subtila antydan till att hans ”jag stansade John Lennon” berättelse. Men det är inte alla lärkor och skrattar. Den centrala berättelsen om hans äktenskap med Ruth, som spelas med en händig touch av Attack The Block är Jodie Whittaker, är en sådan tragedi av den omständigheten att det kan få en tår ur en sten. Och det gjorde det med mig… Good Vibrations dreamfilm, Good Vibrations dreamfilmer hd, Good Vibrations se swesub, Good Vibrations swefilmer – swesub, Good Vibrations sweflixhd

Good Vibrations swesub

Good Vibrations
Good Vibrations
Good Vibrations
Good Vibrations
Good Vibrations
Good Vibrations
Good Vibrations
No links available
No downloads available

Related movies

DMCA.com Protection Status