He Named Me Malala Dreamfilm Stream

He Named Me Malala    

PG-13 88 min DokumentärUncategorized

6.8
IMDB: 6.8/10 3,297 votes

, , ,

Won 1 Primetime Emmy. Another 5 wins & 18 nominations.

USA, United Arab Emirates

Report error

He Named Me Malala Dreamfilm

”Han kallade Mig Malala” (2015 release; 88 min.) är en dokumentär om Malala Yousafzai, den märkliga ung kvinna från Pakistan, som Talibanerna försökte mörda för att hon stod upp för rätten till utbildning för unga flickor. När filmen öppnas, får vi veta (via animation) där namnet Malala kommer från (en Afghani folkhjälte som uppmuntrade/inspirerade den Afghanska armén i deras kamp mot STORBRITANNIEN). Att vi då omedelbart byta till filmen Malala”s sårade kropp att behandlas efter att Talibanerna”s mordförsöket i oktober 2012–ja, nästan 3 år sedan till datum). Dokumentären sedan växlar till ”Birmingham, England, 2013”, där vi ser Malala med sina två bröder och hennes föräldrar. För att berätta mer skulle förstöra din upplevelse, du kommer bara att se själv hur det spelar ut.

Några kommentarer: detta är den senaste dokumentär från regissören David Guggenheim, mest känd för tidigare insatser som exempelvis Waiting for Superman, och Det Kan Bli Högt. Här han tar upp en svår uppgift, nämligen hur man gör en intressant dokumentär om en märklig person, utan att komma över som helt enkelt vill att ”förhärliga” som person. Svaret, som det visar sig, är ganska enkla: visa oss, att en person (i detta fall Malala) i deras naturliga miljö, och låt oss följa den VERKLIGA personen. Och sedan Guggenheim har ytterligare ett ess i rockärmen: han låter oss glimtar (och mer) av hur Talibanerna sakta men säkert förändras Swatdalen i Pakistan, där Malala och hennes familj bodde. Jag måste säga, jag var helt chockad över vad jag såg: Talibanerna”s brutalitet och beslutsamhet vet inga gränser. Som Malala (eller var det hennes pappa) konstaterar vid ett tillfälle: ”För Talibanerna, det handlar inte om tro, det handlar om makt”. På tal om Malala”s pappa, det visar sig att han är ganska anmärkningsvärt. Jag undrade varför filmen var inte helt enkelt heter ”jag Är Malala” (hennes självbiografi, som filmen lånar förstås), men nu när jag har sett det, är det vettigt, eftersom detta är en dokumentär som inte bara om Malala men också mycket om sin pappa. Det finns olika märkliga arkivmaterial i den dokumentär om Talibanerna, hennes pappa, och naturligtvis Malala sig själv. Jag måste erkänna att jag var orolig för hur skaparna av denna dokumentär kommer att fylla en och en halv timme på ett sätt som skulle hålla min uppmärksamhet. Jag skulle inte ha oroat. Detta är en gripande dokumentär som, ärligt talat, lämnade mig ännu mer i vördnad för Malala än jag redan var. Och tror att denna unga dam är fortfarande bara 18 år gamla, som vi tala! Jag är ödmjuk och även en lite inspirerad efter att ha sett detta.

”Han kallade Mig Malala” öppnade igår (ja, torsdag den nya fredag) och screening där jag såg denna på här i Cincinnati var gick okej men inte bra. Det är en jäkla skam. Jag råkar tycka att ”Han kallade mig Malala” bör krävas att visa för alla barn i USA årskurs 6 och upp, och jag hoppas att många vuxna kommer att se detta också. ”Han kallade Mig Malala” är en inspirerad och inspirerande, dokumentär och REKOMMENDERAS STARKT! Taggmoln:He Named Me Malala dreamfilm , He Named Me Malala swesub , He Named Me Malala swefilmer , He Named Me Malala dreamfilmer , He Named Me Malala gratis online , He Named Me Malala stream online , He Named Me Malala online , watch He Named Me Malala full movie online free

No tags for this post. He Named Me Malala swesub

He Named Me Malala
He Named Me Malala
He Named Me Malala
He Named Me Malala
No links available
No downloads available

Related movies

DMCA.com Protection Status